Projects
Communication
Center for Promotion of Science in Belgrade
12/10
The Center for Promotion of Science consists of two elements; on one hand a dense vertical volume in organic form which houses most of the program. On the other, a square horizontal plane that runs along the middle of the full volume accommodates the permanent and temporary exhibition spaces and appears to float, giving the building an iconic and impressive image that suits its promotional purposes and future oriented character.
The communal lobby space and the physical void space that accommodates it connect the ground to the sky and tie the entire building together; on the third level the science club, staff spaces and the planetarium are placed, offering exciting conditions for work, with views downwards towards the lobby and outwards towards the science park and the city.
status: competition
program: urban plan, science institute, science garden and landscape design
area: Masterplan 11,66 ha, building 12.000 m2
location: Belgrade, Serbia
team: Konstantinos Pantazis, Marianna Rentzou, Beth Hughes, Jean Sébastien Lebreton, Ioannis Gio, Argyro Vassalou
year: 2010

Science Center

03/11

01

The Center for Promotion of Science in Belgrade consists of two complementary elements; on one hand a dense vertical volume in organic form which houses most of the program. On the other, a square horizontal plane that runs along the middle of the full volume.
This accommodates the permanent and temporary exhibition spaces and appears to float, giving the building an iconic and impressive image that suits its promotional purposes and future oriented character. The communal lobby space and the physical void space that accommodates it connect the ground to the sky and tie the entire building together; on the third level the science club, staff spaces and the planetarium are placed, offering exciting conditions for work, with views downwards towards the lobby and outwards towards the science park and the city.

 

02

 

03

 

04
05

 

06

 

07

 

08

 

09

 

status: competition
program: urban plan, science institute, science garden and landscape design 
area: Masterplan 11,66 ha, building 12.000 m2
location: Belgrade, Serbia
collaborator : Argiris Chatzidis
team: Konstantinos Pantazis, Marianna Rentzou, Beth Hughes, Jean Sébastien Lebreton, Ioannis Gio, Argyro Vassalou
year: 2010